48 406 aktuálních nabídek
od 964 realitních kanceláří a soukromníků

Články, rady, tipy a návody - Články

  • Logo Vysněný domov? Ten chytrý a bezpečný! Vysněný domov? Ten chytrý a bezpečný!

    Abyste se mohli cítit ve svém domově co nejkomfortněji, musí nabízet především dvě vlastnosti: být chytrý a bezpečný. Protože právě bezpečný domov je jedním z nejdůležitějších aspektů spokojeného života. Nestačí jen pohodlí nabízené moderními technologiemi, inteligentní dům musí být i ekonomicky, environmentálně a energeticky efektivní a musí zaručovat co nejvyšší bezpečí. Jak toho dosáhnout? To nastíní mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH ve dnech 18. až 22. září v PVA EXPO PRAHA.

  • Logo Dostupnost bydlení je nejhorší za posledních 9 let Dostupnost bydlení je nejhorší za posledních 9 let

    Příjmy českých domácností loni vzrostly téměř o 4 procenta. Přesto dostáhnout na vlastní bydlení je čím dál těžší. Čím to? Hlavními faktory, které ovlivňují dosažitelnost vlastního bydlení, jsou příjmy českých domácností, ceny nemovitostí a s ohledem na ceny nemovitostí i dostupnost a cena úvěrového financování. Jak jsou na tom nyní české domácnosti?

  • Logo Inteligentní dům? To je úspora i komfort. Inteligentní dům? To je úspora i komfort.

    Největší tuzemský stavební veletrh FOR ARCH se koná tradičně zkraje podzimu ve dnech 18. až 22. září, tedy v době, kdy si po létě budeme opět zvykat, že světla ubývá, dny se krátí a sluneční paprsky budeme čím dál více nahrazovat světlem umělým. I proto se bude pro odborníky i laiky konat hned několik akcí zaměřených na tematiku osvětlení. 

  • Logo Co všechno ovlivňuje ceny bytů? Neuvěříte… Co všechno ovlivňuje ceny bytů? Neuvěříte…

    Běžná cena za jediný metr čtvereční vlastního bydlení je dnes až 60 000 korun neboli dva průměrné platy. Co všechno se v této sumě skrývá? Nedostatkem bytů, úroky hypoték a přidušenou výstavbou to ani zdaleka nekončí. Nejspíš budete překvapeni, proč za vlastní bydlení platíte tolik.

  • Logo FOR PASIV 2019 bude největší a nejkomplexnější veletrh svého druhu FOR PASIV 2019 bude největší a nejkomplexnější veletrh svého druhu

    Sedmý ročník veletrhu FOR PASIV zaměřeného na nízkoenergetické, pasivní a nulové budovy se stane ve dnech 7.–9. února 2019 největším svého druhu v Česku. Odborníkům i laikům se představí na větší ploše, s více vystavovateli a s významně rozšířenými expozicemi v oboru vytápění. Nabídne komplexní služby pro realizaci staveb na jednom místě. 

  • Logo FOR ARCH 2018 se připravuje na průmyslovou revoluci 4.0 FOR ARCH 2018 se připravuje na průmyslovou revoluci 4.0

    Revoluce číslo čtyři se blíží. Oblast stavebnictví bude jednou z těch, kterých se digitalizace dotkne nejvíc. A právě toto téma bude vlajkovou lodí mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH 2018. Ve dnech 18. až 22. září se v PVA EXPO PRAHA budou odborníci i politici věnovat diskuzi k tématu Stavebnictví 4.0. Návštěvníci se seznámí s nejnovějšími trendy oboru, ale také projdou „Cestu za komfortem“. Co nabídne 29. ročník veletrhu FOR ARCH?

  • Logo Zdražování hypoték navzdory poklesu ceny peněz nekončí Zdražování hypoték navzdory poklesu ceny peněz nekončí

    Sazby na mezibankovním trhu začaly na začátku února klesat. V cenách hypoték se však tento trend zatím nepromítl. Ba naopak, nabídkové sazby v průběhu února dál rostly.

  • Logo FOR HABITAT přináší inspiraci pro vaše bydlení FOR HABITAT přináší inspiraci pro vaše bydlení

    25 let inspirace pro Vaše bydlení, přináší veletrh FOR HABITAT, který proběhne v rámci souběhu jarních veletrhů bydlení, designu a zahrad v PVA EXPO PRAHA v Letňanech, od 22. do 25. března 2018.

  • Logo Jak si vybrat zahradní stroje a nářadí Jak si vybrat zahradní stroje a nářadí

    Najděte si správnou zahradní techniku pro vaši práci na odborném veletrhu FOR GARDEN, který proběhne ve dnech 22.–25. března 2018 v PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Poraďte se s předními dodavateli zahradní techniky.

  • Logo Bydlení v Praze: bude líp? Bydlení v Praze: bude líp?

    V Praze chybí na 1 500 bytů a bohužel ani další čísla Pražanům nehrají do karet. Průměrná cena bytu meziročně roste a aktuálně je na 60 000 korunách za metr čtvereční. A aby toho nebylo málo, v Praze by se mělo do roku 2050 objevit až 430 000 nových obyvatel. 

  • Logo Témata pro technologické fórum na FOR ARCHu krystalizují během celého roku Témata pro technologické fórum na FOR ARCHu krystalizují během celého roku

    V loňském roce se konal první ročník a velkým tématem byla novela stavebního zákona. Sál zaplnilo přes 200 posluchačů a komentářů se ujali zástupci MMR, MPO a SPS. Mluvilo se mimo jiné o očekávaném zkrácení povolování velkých staveb o jednu třetinu, u malých dokonce o jednu polovinu, zkrácení pořizování změn územně plánovací dokumentace o tři čtvrtě roku. Zaznívaly ovšem i kritické hlasy, které euforii politiků před volbami trochu chladily. Uvidíme, co na to praxe. V každé případě je jasné, že podobné fórum největšímu stavebnímu veletrhu sluší. 

  • Logo 25 let inspirace pro vaše bydlení přináší veletrh FOR HABITAT 25 let inspirace pro vaše bydlení přináší veletrh FOR HABITAT

    Již neuvěřitelné čtvrtstoletí se scházejí špičky z oboru stavebnictví, architektury, designu, nábytku a dalších odvětví pod jednou střechou a jaro co jaro prezentují novinky i trendy všem, kteří chtějí svoje bydlení vybavit a doladit do posledního detailu. Letos si veletrh FOR HABITAT pozval značky, které sbírají úspěchy jak doma, tak i v zahraničí. 

  • Logo Dlouhodobě nejlepší investicí je nemovitost Dlouhodobě nejlepší investicí je nemovitost

    Ať už pečlivě vybíráte své vlastní bydlení na dlouhá léta, nebo hodláte nemovitost využít jako investici, nezapomeňte si do kalendáře poznamenat termín 22. až 25. března. Tyto čtyři dny vám chtějí být v letňanském veletržním areálu plně k dispozici zástupci větších i menších developerů, kteří představují širokou nabídku nových projektů. V rámci veletrhu BYDLENÍ, NOVÉ PROJEKTY si můžete ověřit, jaká je aktuální nabídka novostaveb v místě, které vás zajímá.

  • Logo Jaká povolení budete potřebovat při rekonstrukci bytu? Jaká povolení budete potřebovat při rekonstrukci bytu?

    Téměř každý, kdo začíná s rekonstrukcí bytu, se ptá, jaká povolení bude potřebovat. V následujícím článku vám prozradíme, na jaké legislativní předpisy a požadavky si dát pozor. 

  • Logo V bydlení štěstí přeje rozhodným V bydlení štěstí přeje rozhodným

    Pořízení nového bydlení je emočně, časově, finančně a administrativně náročné období. Koupě bytu či domu je velká investice a člověk by za několik milionů nerad šlápl vedle. A tak porovnává, váhá mezi několika nabídkami a hledá dokonalý domov.

  • Logo Rostou ceny bytů i úrokové sazby, přistup k vlastnímu bydlení se dál zhoršuje Rostou ceny bytů i úrokové sazby, přistup k vlastnímu bydlení se dál zhoršuje

    Průměrná nabídková cena bytů u nás v listopadu vzrostla na 2,64 milionu Kč. Oproti loňsku tento ukazatel vzrostl o 370 000 Kč. Jak dlouho musí české domácnosti vydělávat na pořízení bytu a jak velkou část rodinného rozpočtu domácnostem slupne splátka hypotéky?

  • Logo Jak se žije v satelitu Jak se žije v satelitu

    Velké množství obyvatel se sem přistěhovalo z měst především kvůli touze po domě, který si ve městě kvůli ceně nemohlo dovolit. Jiným důvodem je stěhování za svojí referenční skupinou. Tedy pokud je zvykem, že se lidé stejné sociální třídy nastěhují právě sem, spousta dalších, podobných, jde za nimi. Obavy z věčného dojíždění překonala touha po vlastním domě s alespoň malou zahrádkou a klidem. 

  • Logo Jaké problémy přináší bydlení v satelitech? Jaké problémy přináší bydlení v satelitech?

    Zvažujete i vy stavbu katalogového domku někde na okraji města nebo přímo v satelitním městečku? Potom si to dobře promyslete. Pokud se pro tuto kombinaci rozhodnete, dobře zvažte lokalitu a druh domu. Tedy pokud se nechcete odsoudit k celoživotnímu řízení auta - i pro deset rohlíků a mléko se jinak nedostanete (o školce, škole či práci ani nemluvě). Ale jsou tu i další ,,ale”, na která si je třeba dát pozor.

  • Logo Video jako nejlepší cesta, jak prodat nemovitost Video jako nejlepší cesta, jak prodat nemovitost

    Následuje popis několika úrovní prezentace nemovitosti. S každým posunem o úroveň výš se zvyšuje naděje, že prodáte svou nemovitost za co možná nejlepší cenu a v co možná nejkratší lhůtě.

  • Logo Bydlení v nájmu jako životní filosofie Bydlení v nájmu jako životní filosofie

    Vzhledem k poměrně vysokým cenám nemovitostí může být bydlení v nájmu dobrou volbou. Podívejte se na důvody, proč si život v pronajatém bytě zvolit jako životní cestu. Tedy proč to mnozí dělají.

TOPlist