48 825 aktuálních nabídek
od 957 realitních kanceláří a soukromníků

Články, rady, tipy a návody - Články

  • Logo 7 kroků k dokonalému modernímu interiéru 7 kroků k dokonalému modernímu interiéru

    Skandinávský, industriální nebo minimalistický? Hlavně, ať je to styl moderní a nadčasový. Při zařizování našeho bydlení se snažíme hlavně o jedno – o to, abychom žili v domácnosti, ve které je nám zkrátka dobře. A to, jak domácnost vypadá, jak je zařízená a co se v ní ukrývá, to je podstatnou součástí toho, jak na nás taky působí. A jelikož nechceme kupovat každý druhý týden nové vybavení, je načase zjistit, jak dosáhnout moderního interiéru v sedmi krocích.

  • Logo V čem se tabulky hodnotící kvalitu života ve městech pletou? V čem se tabulky hodnotící kvalitu života ve městech pletou?

    Každý rok na nás vykouknou tabulky s těmi nejlepšími městy (a vesnicemi) k životu v Česku. Ty žebříčky jsou nesmírně populární, ale zpravidla jen tam, kde se jimi mohou chlubit. Tedy v sídlech, které stojí hodně vysoko, anebo si od loňského roku významně polepšily.

  • Logo Jak vyřešit spoluvlastnictví zděděné nemovitosti? Jak vyřešit spoluvlastnictví zděděné nemovitosti?

    Zdědili jste spoluvlastnický podíl na nemovitosti a chtěli byste se ho zbavit? To může být celkem oříšek, zejména pokud se neshodnete se všemi spoluvlastníky. V takovém případě existuje několik možností, jak postupovat, které zde přiblížíme.

  • nové články

    Přiznané zdivo v interiéru rodinného domu je reakcí na současné klima

    Někomu může přijít nehotový, nedokončený. Surový ve svém odhaleném materiálu. Obyvatelé rodinného domu v Sa Pobla si ale lepší místo k životu představit neumí. Obydlí, které bylo vystavěné na podlouhlém pozemku a vmáčknuté mezi dvěma zdmi sousedních objektů, je pro ně dokonalým domovem.

    Případ sítěk z rašelinných tablet, které se v přírodě rozkládat nechtějí

    Přiznat vlastní chybu není snadné, ale je to třeba. S rašelinnými tabletami jsem se vážně netrefil. Za lákavě snadné řešení teď platím zahradou znečištěnou odpadem, který se zjevně moc rozkládat nechce.

    Co udělají deště s bazénovou vodu a jak se chovat za bouřky? Můžeme bazén napustit dešťovkou?

    Prudké srážky a bouřky dělají majitelům bazénů vrásky na čele. Předně se za bouřky nesmí koupat. Ovšem silný déšť také kontaminuje bazénovou vodu nečistotami především z ovzduší, které do bazénu spláchne. Zvyšuje to náklady na údržbu bazénové vody, dá se tomu však bránit. Na druhou stranu je ale dokonce možné napustit bazén dešťovkou, její úprava a údržba však bude zpočátku velmi problematická a dosti nákladná. Vše je o tom, jak o bazénovou vodu pečujeme.

  • Logo Připomeňme si nejdůležitější události 25. jubilejního ročníku veletrhu STŘECHY-SOLAR-ŘEMESLO Připomeňme si nejdůležitější události 25. jubilejního ročníku veletrhu STŘECHY-SOLAR-ŘEMESLO

    Jubilejní 25. ročník veletrhu zaměřený na spektrum oborů spojených se střechami, řemeslem a moderními systémy pro úspory energií se uskutečnil 15.-17. února a velkolepě oslavil čtvrtstoletí své existence.

  • Logo Hledáte novou venkovní dlažbu? S dlažbou Semmelrock můžete vyhrát zahradní party v hodnotě 50 000 Kč Hledáte novou venkovní dlažbu? S dlažbou Semmelrock můžete vyhrát zahradní party v hodnotě 50 000 Kč

    Vaše terasa a zahrada jsou rozšířeným obytným prostorem, který zve k odpočinku v uvolněné atmosféře, ať již při posezení s přáteli a rodinou nebo k načerpání nových sil. Jestliže se chystáte do zcela nového projektu nebo rekonstrukce venkovních zpevněných ploch, máme pro vás skvělou nabídku. U výrobce venkovní dlažby Semmelrock právě probíhá soutěž o zahradní party v hodnotě 50 000 Kč. Podmínky a bližší informace k soutěži naleznete zde.

  • Logo 3 základní kroky k úspoře energií v domácnosti 3 základní kroky k úspoře energií v domácnosti

    Netopit pánu bohu do oken, zhasínat světla při odchodu z místnosti, šetřit vodu při mytí nádobí i sprchování. To jsou doporučení, která jste určitě slyšeli už od svých rodičů. A možná jste při nich protáčeli panenky a mysleli si své. Jenže se nejedná o plané řeči, ale o dobře míněné rady, které cílí na to, aby se tolik „netočil“ váš elektroměr.

  • Logo Veletrh STŘECHY-SOLAR-ŘEMESLO představí největší množství exponátů ve své historii Veletrh STŘECHY-SOLAR-ŘEMESLO představí největší množství exponátů ve své historii

    Veletrh zaměřený na spektrum oborů spojených se střechami, řemeslem a moderními systémy pro úspory energií proběhne 15.-17. 2. 2024 na výstavišti v Praze Letňanech a oslaví 25 let od svého vzniku.

  • Logo Prodloužené úřední hodiny na finančních úřadech. Důvodem je daň z nemovitostí Prodloužené úřední hodiny na finančních úřadech. Důvodem je daň z nemovitostí

    Pozor, někteří daňoví poplatníci musí podat daňové přiznání k dani z nemovitostí do konce ledna. A jejich počet je vyšší než v minulých letech. Proto jsou také od pondělí 22. ledna 2024 až do 2. února prodloužené úřední hodiny na finančních úřadech napříč celou republikou.

  • Logo Přestavba života: Nové bydlení po rozvodu Přestavba života: Nové bydlení po rozvodu

    Rozvod bezesporu představuje jedno z nejtěžších období v životě člověka. Přináší nejen emocionální turbulence a náročné změny v každodenní realitě, ale také nutnost řešit praktické záležitosti, například bydlení. Jak se k hledání nového domova postavit?

  • Logo Jak si zařídit luxusní zahradu a co na ní nesmí chybět Jak si zařídit luxusní zahradu a co na ní nesmí chybět

    Zahradnictví může být uměním, a vytvoření luxusní zahrady může být doslova jako vytvoření královského ráje ve vašem vlastním dvorku. Zde je několik kroků, které vám pomohou přetvořit vaši zahradu do luxusního odpočinkového místa.

  • Logo Lepší dosažitelnost hypoték po Novém roce? Jen plácnutí rukou do vody Lepší dosažitelnost hypoték po Novém roce? Jen plácnutí rukou do vody

    Pravidla u hypoték se od ledna mají zmírnit. Tedy vlastně jedno pravidlo. Centrální banka ruší od Nového roku limit dluhu vůči ročnímu příjmu. Bankovní rada České národní banky (ČNB) se pro tento krok rozhodla ve středu 29.11. 2023.

  • Logo Pojištění českých chat a chalup je tragické, 40 % není pojištěno vůbec a 90 % je podpojištěno Pojištění českých chat a chalup je tragické, 40 % není pojištěno vůbec a 90 % je podpojištěno

    Skoro polovina českých rekreačních chat a chalup není podle asociace českých pojišťoven pojištěna proti vykradení. A jak známo, s podzimem začíná sezóna “rekreačních“ zlodějů, tedy zlodějů zaměřujících se na opuštěné chaty a chalupy. Leckdy jim přitom lidé sami pomáhají, třeba v nedostatečně zabezpečené kolně najde i naprostý amatér dostatek nářadí, pomocí kterého se do objektu dostane. Navíc je i samo drahé nářadí vítaným lupem spolu s uskladněnou zahradní technikou.

  • Logo Cihla nebo panel: V jakém bytě se žije lépe? Cihla nebo panel: V jakém bytě se žije lépe?

    Pokud zvažujete koupi bytu, dříve nebo později si musíte zodpovědět otázku, zda chcete bydlet v cihlovém nebo panelovém domě. V čem spočívá rozdíl a jaký to může mít vliv na kvalitu vašeho bydlení?

  • Logo Jak zeleň hýbe s cenou nemovitosti? Hodně, dokládají studie. Z hlediska domu i celé čtvrti Jak zeleň hýbe s cenou nemovitosti? Hodně, dokládají studie. Z hlediska domu i celé čtvrti

    Zeleň v okolí prodávaného domu, ať už je to zahrada anebo blízký park, významně ovlivňuje cenu nemovitosti. Opakovaně to potvrzují studie i průzkumy marketérů ze všech koutů světa. Kanada, Singapur, Velká Británie si v tom mohou podat ruce s Itálií, Německem nebo Rakouskem. Ani Česko v tomhle nebude výjimkou.

  • Logo Koupit nebytový prostor k bydlení? Je to možné, ale ne vždy Koupit nebytový prostor k bydlení? Je to možné, ale ne vždy

    V dnešní době, kdy je nedostatek bytů za přijatelné ceny, se mnoho lidí obrací k alternativním možnostem. Jednou z nich je koupě nebytového prostoru, jako jsou ateliéry, kanceláře nebo garáže, a jeho přeměna na bydlení. Ale je to dobrý nápad?

  • Logo Vzali si společnou hypotéku. Pak přišel rozvod. Co teď? Vzali si společnou hypotéku. Pak přišel rozvod. Co teď?

    Řekli si své „ano” a vzali si společnou hypotéku. Teď se rozvádějí. Co se společnou hypotékou, která se rázem stala obřím břemenem? Jak se nejlépe domluvit a vyjít z té šlamastyky co možná nejlépe?

  • Logo Dar domu nebo bytu můžete odvolat. Jak zvrátit dar nevděčným potomkům? Dar domu nebo bytu můžete odvolat. Jak zvrátit dar nevděčným potomkům?

    Darování nemovitosti je většinou považováno za nevratný akt. Ale co když se věci změní? Co když vám důchod nestačí na živobytí, nebo co když se osoba, které jste darovali nemovitost, začne chovat nevděčně? České zákony vám nabízejí možnost dar odvolat. Jak na to?

  • Logo Jak dlouho ještě vydrží drahé hypotéky? Jak dlouho ještě vydrží drahé hypotéky?

    Jednoduchá otázka se složitou odpovědí. Do budoucnosti nevidí nikdo. Ale několik náznaků, které na veřejnost vypustila Česká národní banka, Česká bankovní asociace nebo finanční odborníci ukazuje, jak se mohou vyvíjet závěrečné měsíce roku 2023.

  • Logo Jak může barva omítky zacloumat s cenou vaší nemovitosti? Jak může barva omítky zacloumat s cenou vaší nemovitosti?

    Knihu si prý lidé nevybírají podle obálky. Ale v praxi to platí jen u jim známých autorů. Ve skutečnosti o prodeji rozhoduje chytlavý název a přebal. A s domy v nabídce realitních kanceláří je to podobné. Vnější vzhled obálky domu, barva omítky, je zatraceně důležitá součást řešení toho, jak prodat nebo neprodat.

  • Logo Bosse podsvětí stála 300 milionů, teď je k mání za 50. Na prodej Krejčířovy vily láká i známý herec Bosse podsvětí stála 300 milionů, teď je k mání za 50. Na prodej Krejčířovy vily láká i známý herec

    Kontroverzní vila někdejšího šéfa podsvětí Radovana Krejčíře si zažila mnohé. Umožnila svému majiteli útěk při policejním zátahu, potom se stala ruinou a místem pro výlety vyznavačů urbexu. Vše pak skončilo požárem. Teď prošla částečnou rekonstrukcí a je znovu na prodej.

TOPlist